Tijdens het 61e Najaarscongres ‘Challenges in OMFS’ van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) zijn de MKA-Jaarprijs, de Marten Hut prijs en de Dento-Alveolaire prijs 2017 uitgereikt. Het congres vond op 2 en 3 november in samenwerking met de Danish Association of Oral and Maxillofacial Surgery plaats in Den Haag, Het stipendium MKA-jaarprijs, voor de beste vrije voordracht van een persoon die niet werkzaam is in de MKA-chirurgie, is uitgereikt aan door Ruud Schreurs, technisch geneeskundige aan het AMC Amsterdam. Hij hield een volgens de jury ‘perfecte TED talk, met een spectaculair begin en goede afloop, over ‘Real-time 3D navigation feedback in orbital reconstruction: introduction of an implant-oriented navigation approach’.

De Marten Hut prijs 2017, vernoemd naar de grondlegger van de MKA-chirurgie in Nederland, is toegekend aan Lieuwe Melchers, AIOS MKA-chirurgie UMC Groningen. In zijn voordracht: ‘A new strategy for harvesting the OSCC metastatic methylome’presenteerde hij een zeer moeilijk onderwerp op een heldere wijze. Bovendien ziet de voorgestelde techniek er veelbelovend uit.

De Dento-Alveolaire prijs, speciaal in het leven geroepen om binnen het specialisme MKA-chirurgie voordrachten over de dento-alveolaire chirurgie aan te moedigen, werd een prooi voor Brend Jonker, AIOS in het Erasmus MC Rotterdam. Zijn voordracht over ‘Resorbable membranes in one-stage ridge augmentation in anterior single-tooth replacement: a randomized, controlled clinical trial’ leverde hem onder meer een wisseltrofee op: een Birmese tandenkroon die gedragen wordt bij ceremonieën in Noordoost Myanmar.

Nieuws categorie: 

Geef een reactie

CAPTCHA

Om uw reactie te plaatsen, dient u aan te geven dat u geen robot bent.