Tandartsassistenten willen dat er weer een cao komt. Dat blijkt uit een enquête van FNV Zorg & Welzijn. Ruim 94 procent van de ondervraagde assistenten antwoordde positief op de vraag of het van belang is dat er weer een cao komt. Van de respondenten geeft niemand aan een cao helemaal niet belangrijk te vinden. Bijna een kwart vindt een cao zo belangrijk dat ze zich hiervoor zouden willen inzetten.

Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn zegt samen met de assistenten de werkgevers stevig aan de tand te gaan voelen. “Nog dit jaar nodigen wij de tandartsassistenten uit om samen naar de mogelijkheden te kijken om tot een cao te komen. Uiteraard gaan wij ervan uit dat ook de tandartsen, grotendeels verenigd in de branchevereniging KNMT, dit belangrijk vinden. En dat de branchevereniging haar verantwoordelijkheid neemt en haar leden niet alleen adviseert, maar via een cao dwingt om een werkgever te zijn die zijn werknemers waardeert door in de cao overeengekomen afspraken na te komen. De tandartsassistenten verdienen dat.”

FNV Zorg & Welzijn klaagt er in dit kader over dat veel tandartsassistenten al jaren geen salarisverhoging hebben ontvangen. “En dit terwijl de kosten voor levensonderhoud zijn gestegen”, aldus Merlijn. In een reactie wijst Albert-Jan Rijnsburger van de KNMT erop dat de beroepsorganisatie haar leden jaarlijks een salarisadvies geeft. “Voor 2017 bijvoorbeeld adviseerde de KNMT een stijging van de assistentensalarissen van tussen de 0,5 en 1,6 procent, afhankelijk van de gekozen rekenmethodiek. Maar de KNMT kan haar leden niet dwingend opleggen de salarissen te verhogen.” Volgens Rijnsburger wacht de KNMT verdere stappen van FNV Zorg & Welzijn met belangstelling af. (LJ)

Nieuws categorie: 

Reacties 1

afbeelding van Wwrom@icloud.com
Ik ben voor een cao 10 jaar werkzaam als assistent Nooit een indexering nooit een periodiek en nooit salaris verhoging

Geef een reactie

CAPTCHA

Om uw reactie te plaatsen, dient u aan te geven dat u geen robot bent.