17

Oct 2017

Klinisch

Techniekkosten online via tandartstarieven.nl

Vanaf 2018 zijn tandartspraktijken verplicht om de inkoopkosten van materiaal en techniek op de praktijkwebsite te vermelden. Meerdere partijen, waaronder de KNMT via Pharmeon, ontwikkelen momenteel instrumenten waarmee die vermelding door tandartsen zo eenvoudig mogelijk kan worden gedaan.

12

Oct 2017

Onderwijs

Nt vlogt over Dental Management Game

De Dental Management Game (DMG) is op 2 oktober van start gegaan. Tijdens DMG leren vijfde- en zesdejaars studenten tandheelkunde wat er zoal komt kijken bij het opzetten van een eigen tandartspraktijk.

09

Oct 2017

Onderwijs

Nieuwe bestuur Archigenes

De vereniging van tandheelkunde- en mondhygiënestudenten in Groningen, TMFV Archigenes, heeft de bezetting van het bestuur voor 2017 – 2018 bekendgemaakt. Tim van Adrichem is preases, Thorben Elzinga krijgt de functie van ab actis en Florien van den Bosch questor.

28

Aug 2017

Klinisch

SIC Brush polijstinstrumenten

Gladde en gepolijste elementen en restauraties zijn niet alleen vanuit esthetisch oogpunt gewenst, maar maken het ook gemakkelijker het gebit schoon te houden. Bovendien beschermt een gepolijst oppervlak ook de natuurlijke antagonist.

20

Jun 2017

Kwaliteit

Henry Schein lanceert diamantboor NeoDiamond

Henry Schein lanceert in Nederland de NeoDiamond: een productlijn diamantboren voor gebruik bij één patiënt. Henry Schein is exclusief distributeur van dit product, dat werd onderscheiden met de Dental Advisor’s Top Bur-Diamond Award.

14

Jun 2017

Vier composieten in één kit

Met de nieuwe Tetric Evo-Line system kits van Ivoclar Vivadent zijn vier typen composiet beschikbaar in één kit. Een bijlage met navigatie- en indicatieaanduiding helpt bij het selecteren van het vulmateriaal.

12

Apr 2017

OptraSculpt Next Generation voor posterior gebied

Als uitbreiding op de OptraSculpt Pad voor het anterior gebied lanceert Ivoclar Vivadent nu een tegenhanger voor het posterior gebied: Optra Sculpt Next Generation. Met dit instrument kan men composietrestauraties in het posteriorgebied modelleren en vormgeven.

10

Apr 2017

Klinisch

Kleurrijke ragers

TePe heeft haar interdentale ragers dit voorjaar een kleurrijke make-over gegeven. De kleuren voor de nieuw ontworpen ragers zijn volgens de fabrikant zorgvuldig geselecteerd uit een kleurenschema dat het assortiment een moderne, frisse uitstraling heeft.

29

Mar 2017

Nieuwe producten van Young Innovations

Young Innovations, fabrikant van tandheelkundige producten, lanceert verschillende nieuwe producten voor profylactische en restauratieve doeleinden. Een daarvan is ContactPro®, het nieuwe matrijssysteem van Microbrush voor klasse II-restauraties.

20

Oct 2017

Door: Evert Berkel

0

Perspectief

Ooit, in een ver verleden, was er een moment was er een moment dat ik moest kiezen welke vervolgopleiding ik na de middelbare school zou gaan volgen. Met mijn vakkenpakket was die keuze niet zo groot; meest voor de hand lagen het onderwijs of de journalistiek.

29

Sep 2017

Door: Karel Gosselink

0

Robotisering

Onlangs luisterde ik, in de auto op weg naar de KNMT, naar het nieuws van de vooruitgang. Eén nieuwsitem trok meteen mijn aandacht: in China heeft een robot zelfstandig twee implantaten in de mond van een patiënt geplaatst.

15

Sep 2017

Door: Evert Berkel

1

Slapeloos

Door mensen die weet hebben van de reorganisatie bij de KNMT, is mij wel eens gevraagd of ik me geen zorgen maakte om mijn baan. Nu verkeer ik in de omstandigheid dat ik lid ben van de ondernemingsraad van de KNMT.

01

Sep 2017

Door: Evert Berkel

0

Hutje-mutje

Hebt u dat nou ook weleens? Dat u bij voorbaat al chagrijnig wordt van een verandering die volgens u alleen maar negatief kan uitpakken? De gemeente die het parkeerbeleid bij u in de wijk wijzigt, waardoor u straks ongetwijfeld uren moet zoeken naar een plekje voor uw auto.

18

Aug 2017

Door: Karel Gosselink

0

Let op uw brievenbus! Echt niet…

Sinds juni maak ik deel uit van de newsroom van de KNMT. Hierin werken de afdeling communicatie en het Nt intensief samen om de leden van de KNMT van informatie te voorzien over de vereniging en de tandheelkundige wereld.

28

Jun 2017

Door: Laura Jansen

0

Groeten uit de Newsroom

Er is veel veranderd sinds de KNMT per 12 juni is verhuisd van het Maatschappijhuis in Nieuwegein naar ’t Hart in Utrecht. Niet alleen is het wennen om op een nieuwe plek te werken (die overigens supermooi is geworden), ook de manier van werken is anders geworden.

15

Jun 2017

Door: Bart Admiraal

1

Meldcode tandartsmishandeling

Zou een tuchtrechter dat wel eens zien en ruiken, een oraal volledig verrotte kinderschaar? Sordes, plak, stank, abcessen, pijn? Het meisje werd gillend in de stoel gesmeten door een krijsende, kauwgom kauwende nicotinemoeder die haar rust wilde. “Tandarts doe wat, ik wor er gek van”.