17

Aug 2017

Onderwijs

Nieuw studieboek mondzorg aan ouderen

Claar van der Maarel-Wierink, hoofd van de opleiding tandarts-geriatrie bij SBT in Amsterdam, kreeg onlangs het eerste exemplaar uitgereikt van Inventarisatie (mond)gezondheidsproblemen van ouderen In dit studieboek beschrijven - op theoretische én praktische wijze -Wim Klüter en Cees de

18

Jul 2017

Praktijkvoering

Duizenden ondersteund dankzij oud tandengoud

Zo’n tienduizend ouders en kinderen uit drie dorpen aan de Sénégal rivier in Mali zijn, dankzij de steun van ruim driehonderd Nederlandse tandartspraktijken, tegenwoordig in staat om zich tijdens een overstroming te redden en zijn beter beschermd tegen ziektes door vervuild drinkwater.

13

Jul 2017

Klinisch

Mondzorg centraal in palliatieve box

Terminale patiënten van de afdeling oncologie van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan de IJssel kunnen een palliatieve box mee naar huis krijgen met praktische hulpmiddelen om de laatste levensfase te ondersteunen.

20

Jun 2017

Kwaliteit

Henry Schein lanceert diamantboor NeoDiamond

Henry Schein lanceert in Nederland de NeoDiamond: een productlijn diamantboren voor gebruik bij één patiënt. Henry Schein is exclusief distributeur van dit product, dat werd onderscheiden met de Dental Advisor’s Top Bur-Diamond Award.

14

Jun 2017

Vier composieten in één kit

Met de nieuwe Tetric Evo-Line system kits van Ivoclar Vivadent zijn vier typen composiet beschikbaar in één kit. Een bijlage met navigatie- en indicatieaanduiding helpt bij het selecteren van het vulmateriaal.

12

Apr 2017

OptraSculpt Next Generation voor posterior gebied

Als uitbreiding op de OptraSculpt Pad voor het anterior gebied lanceert Ivoclar Vivadent nu een tegenhanger voor het posterior gebied: Optra Sculpt Next Generation. Met dit instrument kan men composietrestauraties in het posteriorgebied modelleren en vormgeven.

10

Apr 2017

Klinisch

Kleurrijke ragers

TePe heeft haar interdentale ragers dit voorjaar een kleurrijke make-over gegeven. De kleuren voor de nieuw ontworpen ragers zijn volgens de fabrikant zorgvuldig geselecteerd uit een kleurenschema dat het assortiment een moderne, frisse uitstraling heeft.

29

Mar 2017

Nieuwe producten van Young Innovations

Young Innovations, fabrikant van tandheelkundige producten, lanceert verschillende nieuwe producten voor profylactische en restauratieve doeleinden. Een daarvan is ContactPro®, het nieuwe matrijssysteem van Microbrush voor klasse II-restauraties.

07

Mar 2017

Praktijkvoering

App voor tolkentelefoon

Het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland heeft speciaal voor de zorgsector de TolkentelefoonApp gelanceerd. Hiermee kan snel en eenvoudig een tolk worden ingeschakeld voor anderstalige patiënten. De communicatie tussen zorgverlener en patiënt kan hierdoor makkelijker verlopen, aldus het centrum.

18

Aug 2017

Door: Karel Gosselink

0

Let op uw brievenbus! Echt niet…

Sinds juni maak ik deel uit van de newsroom van de KNMT. Hierin werken de afdeling communicatie en het Nt intensief samen om de leden van de KNMT van informatie te voorzien over de vereniging en de tandheelkundige wereld.

28

Jun 2017

Door: Laura Jansen

0

Groeten uit de Newsroom

Er is veel veranderd sinds de KNMT per 12 juni is verhuisd van het Maatschappijhuis in Nieuwegein naar ’t Hart in Utrecht. Niet alleen is het wennen om op een nieuwe plek te werken (die overigens supermooi is geworden), ook de manier van werken is anders geworden.

15

Jun 2017

Door: Bart Admiraal

1

Meldcode tandartsmishandeling

Zou een tuchtrechter dat wel eens zien en ruiken, een oraal volledig verrotte kinderschaar? Sordes, plak, stank, abcessen, pijn? Het meisje werd gillend in de stoel gesmeten door een krijsende, kauwgom kauwende nicotinemoeder die haar rust wilde. “Tandarts doe wat, ik wor er gek van”.

19

May 2017

Door: Evert Berkel

0

Persoonlijk

Ik heb er dan toch aan moeten geloven. Voor het eerst in mijn leven heb ik, in het kader van de reorganisatie bij de KNMT, een analyse moeten laten maken van mijn persoonlijkheid en werkgedrag, een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA). Althans, moeten, het was niet verplicht.

04

May 2017

Door:

0

Blijven leren

Ooit, op de middelbare school, toen ik verzuchtte dat ik leren zo vervelend vond, hield een docent me voor dat leren eigenlijk vanzelf gaat.

21

Apr 2017

Door: Laura Jansen

0

Een toekomst als tandarts

Als klein meisje wilde ik ‘later als ik groot was’ stewardess worden. Of kapper. En een tijdje wilde ik niets liever dan schitteren op een podium als ballerina. Toen ik wat ouder werd, veranderden die dromen. Ik zat in groep zeven toen ik mijn toekomstplannen radicaal omgooide.

31

Mar 2017

Door: Karel Gosselink

0

Op de Keulse beurs

Om de twee jaar wordt de International Dental Schau (IDS) in Keulen gehouden. Dit jaar ging ik ook een dagje kijken. Dat het de grootste dentale beurs ter wereld is, merk je meteen als je de trein uitstapt en in een grote stroom van dentaal geïnteresseerden naar de Keulse beursgebouwen loopt.