22

Jun 2017

Kwaliteit

Drink water tegen slechte ochtendadem

Voor een slechte ochtendadem bestaat een goedkope en eenvoudige remedie: een glas water drinken of simpelweg spoelen. Dat concludeert Eveline van der Sluijs op basis van haar proefschrift Prevention and therapy of periodontal diseases and oral malodour.

20

Jun 2017

Kwaliteit

Henry Schein lanceert diamantboor NeoDiamond

Henry Schein lanceert in Nederland de NeoDiamond: een productlijn diamantboren voor gebruik bij één patiënt. Henry Schein is exclusief distributeur van dit product, dat werd onderscheiden met de Dental Advisor’s Top Bur-Diamond Award.

15

Jun 2017

Kwaliteit

Henry Schein steunt KNGF Geleidehonden

Henry Schein ondersteunt dit jaar KNGF Geleidehonden. Het depot kiest elk jaar tijdens de Openhuisdagen traditiegetrouw een goed doel om geld aan te schenken.  KNGF Geleidehonden heeft sinds de oprichting in 1935 duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen.

15

Jun 2017

Klinisch

Mini-implantaat voor vastzetten gebitsprothese

Patiënten met een gebitsprothese ervaren vaak dat deze te los zit, waardoor kauwen, praten en lachen moeilijk is. Deze patiënten kunnen gebruik maken van een methode waarbij de prothese met vier Mini Dental Implants (MDI’s) door middel van drukknoppen bevestigd worden.

06

Jun 2017

Financiering

Tandheelkundige ketens in de verkoop

Investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners doet haar tandheelkundige ketens in Nederland na de zomer in de verkoop. Dit schrijft het Financieel Dagblad. In Nederland is Bencis eigenaar van Tandvitaal, Dentconnect en Samenwerkende Tandartsen, dat onlangs werd overgenomen door Dentconnect.

20

Jun 2017

Kwaliteit

Henry Schein lanceert diamantboor NeoDiamond

Henry Schein lanceert in Nederland de NeoDiamond: een productlijn diamantboren voor gebruik bij één patiënt. Henry Schein is exclusief distributeur van dit product, dat werd onderscheiden met de Dental Advisor’s Top Bur-Diamond Award.

14

Jun 2017

Vier composieten in één kit

Met de nieuwe Tetric Evo-Line system kits van Ivoclar Vivadent zijn vier typen composiet beschikbaar in één kit. Een bijlage met navigatie- en indicatieaanduiding helpt bij het selecteren van het vulmateriaal.

12

Apr 2017

OptraSculpt Next Generation voor posterior gebied

Als uitbreiding op de OptraSculpt Pad voor het anterior gebied lanceert Ivoclar Vivadent nu een tegenhanger voor het posterior gebied: Optra Sculpt Next Generation. Met dit instrument kan men composietrestauraties in het posteriorgebied modelleren en vormgeven.

10

Apr 2017

Klinisch

Kleurrijke ragers

TePe heeft haar interdentale ragers dit voorjaar een kleurrijke make-over gegeven. De kleuren voor de nieuw ontworpen ragers zijn volgens de fabrikant zorgvuldig geselecteerd uit een kleurenschema dat het assortiment een moderne, frisse uitstraling heeft.

29

Mar 2017

Nieuwe producten van Young Innovations

Young Innovations, fabrikant van tandheelkundige producten, lanceert verschillende nieuwe producten voor profylactische en restauratieve doeleinden. Een daarvan is ContactPro®, het nieuwe matrijssysteem van Microbrush voor klasse II-restauraties.

07

Mar 2017

Praktijkvoering

App voor tolkentelefoon

Het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland heeft speciaal voor de zorgsector de TolkentelefoonApp gelanceerd. Hiermee kan snel en eenvoudig een tolk worden ingeschakeld voor anderstalige patiënten. De communicatie tussen zorgverlener en patiënt kan hierdoor makkelijker verlopen, aldus het centrum.

15

Jun 2017

Door: Bart Admiraal

1

Meldcode tandartsmishandeling

Zou een tuchtrechter dat wel eens zien en ruiken, een oraal volledig verrotte kinderschaar? Sordes, plak, stank, abcessen, pijn? Het meisje werd gillend in de stoel gesmeten door een krijsende, kauwgom kauwende nicotinemoeder die haar rust wilde. “Tandarts doe wat, ik wor er gek van”.

19

May 2017

Door: Evert Berkel

0

Persoonlijk

Ik heb er dan toch aan moeten geloven. Voor het eerst in mijn leven heb ik, in het kader van de reorganisatie bij de KNMT, een analyse moeten laten maken van mijn persoonlijkheid en werkgedrag, een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA). Althans, moeten, het was niet verplicht.

04

May 2017

Door:

0

Blijven leren

Ooit, op de middelbare school, toen ik verzuchtte dat ik leren zo vervelend vond, hield een docent me voor dat leren eigenlijk vanzelf gaat.

21

Apr 2017

Door: Laura Jansen

0

Een toekomst als tandarts

Als klein meisje wilde ik ‘later als ik groot was’ stewardess worden. Of kapper. En een tijdje wilde ik niets liever dan schitteren op een podium als ballerina. Toen ik wat ouder werd, veranderden die dromen. Ik zat in groep zeven toen ik mijn toekomstplannen radicaal omgooide.

31

Mar 2017

Door: Karel Gosselink

0

Op de Keulse beurs

Om de twee jaar wordt de International Dental Schau (IDS) in Keulen gehouden. Dit jaar ging ik ook een dagje kijken. Dat het de grootste dentale beurs ter wereld is, merk je meteen als je de trein uitstapt en in een grote stroom van dentaal geïnteresseerden naar de Keulse beursgebouwen loopt.

16

Mar 2017

Door: Evert Berkel

0

Progressief

Als je jong bent neem je, meest uit onzekerheid of onwetendheid, vaak je ouders als voorbeeld. Zo was mijn vader een kleine zelfstandige, dus opende ook ik mijn eerste bankrekening bij de Nederlandse Middenstands Bank, inmiddels ING geheten.

09

Mar 2017

Door:

0

Grote boor

Ze waren gezellig met elkaar aan het kletsen, terwijl ze met hun autootjes langs hun net aangelegde spoorrails reden. Tot kleinzoon 2 van vijf tussen neus en lippen door vertelde dat hij de volgende morgen naar de tandarts moest omdat hij een gaatje had.