Artikelen en nieuws over kwaliteit, KRT, richtlijnen en protocollen.

Drink water tegen slechte ochtendadem

Voor een slechte ochtendadem bestaat een goedkope en eenvoudige remedie: een glas water drinken of simpelweg spoelen. Dat concludeert Eveline van der Sluijs op basis van haar proefschrift Prevention and therapy of periodontal diseases and oral malodour.

Henry Schein lanceert diamantboor NeoDiamond

Henry Schein lanceert in Nederland de NeoDiamond: een productlijn diamantboren voor gebruik bij één patiënt. Henry Schein is exclusief distributeur van dit product, dat werd onderscheiden met de Dental Advisor’s Top Bur-Diamond Award.

Henry Schein steunt KNGF Geleidehonden

Henry Schein ondersteunt dit jaar KNGF Geleidehonden. Het depot kiest elk jaar tijdens de Openhuisdagen traditiegetrouw een goed doel om geld aan te schenken.  KNGF Geleidehonden heeft sinds de oprichting in 1935 duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen.

Eén jaar KNMT-bestuur

Het huidige KNMT-bestuur is deze maand één jaar in functie. Voorzitter Wolter Brands blikt terug op dat jaar, waarin verschillende lastige onderwerpen de agenda bepaalden, en kijkt voorzichtig naar de toekomst.

“Nieuwe klachtwet Wkkgz is laagdrempeliger”

KNMT-klachtenfunctionarissen Stan Banus en Joke Luitwieler hebben in hun eerste kwartaal in die functie 104 van de 215 in behandeling genomen klachten afgehandeld. Daarvan hebben ze bijna vier van de vijf door bemiddeling opgelost.