Artikelen en nieuws over kwaliteit, KRT, richtlijnen en protocollen.

Tandheelkundegebouw RadboudUMC wint prijs

Het nieuwe tandheelkundegebouw van het Radboud UMC Nijmegen is bekroond met een prijs. In de categorie renovatie kreeg de universiteit de NRP Gulden Feniks uitgereikt op 6 juli in de Fabrique in Utrecht.

Kinderen krijgen voorlichting in Crocky Bus

Een kijkje nemen in de tandendisco, goed leren tandenpoetsen en uitleg krijgen over het gebit. Een week lang toert de Duitse Crocky Bus door Den Haag om kinderen op een speelse manier voorlichting te geven over hun gebit. Orthodontist Christina von Massow is initiatiefnemer.

Drink water tegen slechte ochtendadem

Voor een slechte ochtendadem bestaat een goedkope en eenvoudige remedie: een glas water drinken of simpelweg spoelen. Dat concludeert Eveline van der Sluijs op basis van haar proefschrift Prevention and therapy of periodontal diseases and oral malodour.

“Oud en jong zullen zich meer aangesproken voelen”

Vice-voorzitter Richard Kohsiek over de metamorfose van de KNMT

Een jaar geleden trad Richard Kohsiek toe tot het KNMT-hoofdbestuur. Zijn beweegreden: er moest echt iets veranderen in de governance van de vereniging. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet.

Eén jaar KNMT-bestuur

Het huidige KNMT-bestuur is deze maand één jaar in functie. Voorzitter Wolter Brands blikt terug op dat jaar, waarin verschillende lastige onderwerpen de agenda bepaalden, en kijkt voorzichtig naar de toekomst.