Artikelen en nieuws over onderwijs, opleiding, nascholing en Nt-GSK Bachelorscriptie Award.

Vernieuwde gebouw Tandheelkunde Nijmegen geopend

Het gerenoveerde gebouw van Tandheelkunde van het Radboudumc en de Radboud Unviersiteit in Nijmegen is op 27 oktober officieel geopend. Het uit de jaren zestig stammende gebouw onderging de afgelopen twee jaar een ware transformatie. Van donker en gesloten werd het open, licht en modern.

Nt vlogt over Dental Management Game

De Dental Management Game (DMG) is op 2 oktober van start gegaan. Tijdens DMG leren vijfde- en zesdejaars studenten tandheelkunde wat er zoal komt kijken bij het opzetten van een eigen tandartspraktijk.

Nieuwe bestuur Archigenes

De vereniging van tandheelkunde- en mondhygiënestudenten in Groningen, TMFV Archigenes, heeft de bezetting van het bestuur voor 2017 – 2018 bekendgemaakt. Tim van Adrichem is preases, Thorben Elzinga krijgt de functie van ab actis en Florien van den Bosch questor.

DMG - Vlog 2 | aan de bak in Nijmegen

In de tweede vlog over de Dental Management Game nemen we een kijkje bij de studenten in Nijmegen. Hoe brengen zij het er van af tijdens de uitleg over arbeidsongeschiktheidsoverzekeringen, gebruiksmaterialen en aftrekbare posten?

Verplichte bij- en nascholing nadert snel

Daar waar tandheelkundig specialisten allang een verplichting tot het volgen van bij- en nascholing hebben, blijven de tandartsen tot nog toe achter. Maar daar komt snel verandering in, als het aan de KNMT ligt.

Muziek en tandheelkunde

De Groningse student tandheelkunde Merel Woldendorp is een begaafd violiste en speelde in februari van dit jaar mee in het prestigieuze Nederlands Studenten Orkest (NSO). Als ze eenmaal tandarts is wil ze muzikanten helpen, want mond en kaken spelen vaak een grote rol in de muziek.