Artikelen en nieuws over onderwijs, opleiding, nascholing en Nt-GSK Bachelorscriptie Award.

KRT herziet scholingsreglement

Begin 2016 heeft het KRT een uitgebreide enquête gehouden onder KRT-geregistreerde tandartsen. Daarin is onder andere gevraagd naar hun mening over de activiteiten waaraan KRT-punten worden toegekend. De enquête markeerde het begin van een evaluatie.

Een aspirientje tegen tandbederf?

Ierse wetenschappers denken dat een simpel aspirientje een nieuw middel kan zijn in de strijd tegen tandbederf. Uit onderzoek van de Queen's University in Belfast blijkt dat acetylsalicylzuur – een van de bestanddelen van aspirine – een beschadigde structuur in tanden en kiezen kan herstellen.

Veel kindergebitten gepoetst tijdens Kidsfabriek

Op 19 augustus vond voor de vijfde keer Kidsfabriek plaats in de SSPhal te Ulft. Tien mondhygiënisten en studenten ontvingen daar driehonderd kinderen en hun ouders. Die konden meedoen aan workshops tanden poetsen, zuurgraad meten en een quiz.

‘Water-only beleid' goed tegen cariës

Volgens onderzoekers in Nieuw-Zeeland daalt de hoeveelheid cariës spectaculair wanneer kinderen op de basisschool uitsluitend nog water te drinken krijgen en hun ouders ze een gezonde lunch meegeven.

Muziek en tandheelkunde

De Groningse student tandheelkunde Merel Woldendorp is een begaafd violiste en speelde in februari van dit jaar mee in het prestigieuze Nederlands Studenten Orkest (NSO). Als ze eenmaal tandarts is wil ze muzikanten helpen, want mond en kaken spelen vaak een grote rol in de muziek.

Kiezen voor de meest geschikte studenten

Al tien jaar geldt een numerus fixus van 243 plaatsen voor de studie tandheelkunde. Het aantal aanmeldingen is vier tot zes keer zo groot. Dat maakt forse selectie nodig, waarvoor elke universiteit een eigen systeem hanteert. Werkt dat goed? En is het eerlijk?

Kiezen voor de meest geschikte student

 

Al tien jaar geldt een numerus fixus van 243 plaatsen voor de studie tandheelkunde. Het aantal aanmeldingen is vier tot zes keer zo groot. Dat maakt forse selectie nodig, waarvoor elke universiteit een eigen systeem hanteert.