Artikelen en nieuws over praktijkhygiëne, inrichting van nieuwe en verbouwde praktijken. Met filmimpressies (Focus).

Koop Practice Pink en ondersteun KiKa

Henry Schein gaat ook in Nederland het marketingprogramma Practice Pink inzetten. Dit programma ter ondersteuning van goede doelen werd in 2005 in de Verenigde Staten geïntroduceerd en heeft sindsdien ruim 1,1 miljoen dollar opgeleverd.

Links- en rechtshandige Sirona-unit

De Intego unit van Dentsply Sirona biedt met de Ambidextrous-optie de mogelijkheid om zowel links- als rechtshandig te werken. Via een met de voet bedienbaar schakelmechanisme kan de unit in vijftien seconden worden veranderd van links- naar rechtshandig en andersom.

Labomed introduceert PRIMA Mµ microscoop

Microscopenfabrikant Labomed voegt de PRIMA Mµ microscoop toe aan haar lijn van tandartsmicroscopen. Deze nieuwe microscoop kan gebruikt worden bij diagnoses en behandelingen. De PRIMA Mµ is volgens Labomed een mix van ergonomie, efficiënt design en optische kwaliteit.

Controle unitwater roept nog vragen op

De herziene richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken, die begin dit jaar uitkwam, wijdt voor het eerst een heel hoofdstuk aan de kwaliteit van unitwater. Grootste verandering: praktijken moeten elk half jaar hun unitwater controleren.

Scannen, ontwerpen en frezen aan de stoel

Scannen, een kroon, brug of inlay ontwerpen, deze direct frezen en dit alles binnen een paar uur aan de stoel. Ditare biedt een open concept waardoor tandartsen snel digitaal kunnen werken en patiënten binnen een paar uur met een nieuwe indirecte restauratie naar huis kunnen.

Elke tandarts aan de intraorale scanner

Hoe ziet de tandartspraktijk er over een jaar of tien uit? Een glazen bol voor de tandheelkunde bestaat helaas niet. Wel zijn er geregeld beurzen die nieuwe trends en ontwikkelingen tonen, zoals eind februari de Midwinter Meeting in Chicago en half maart Dental Expo 2016 in Amsterdam.

Betrokken van schets tot oplevering

In de door hun ontworpen tandarts- en orthodontiepraktijken probeert architectenstel Saghar Wafae en Mahyar Nikkhoy van Buro/S Architects een oase van rust te creëren, te midden van de stadse chaos. Ze willen tandartsen het belang van een architect laten inzien.

Water is het goud van de toekomst

In de meeste tandartspraktijken is legionellabeheer geen onderwerp dat hoog op de agenda staat. Toch wordt het de komende jaren belangrijk voor tandartsen om zich ermee bezig te houden.

Zon&Co investeert in een zonnige toekomst

Voor wie zich anno 2015 wil onderscheiden van de massa, een bijdrage wil leveren aan een groen milieu of gewoon een goede investering wil doen, kunnen zonnepanelen aantrekkelijk zijn. Ook tandartsen investeren daar steeds vaker in.

Orthodontie Amersfoort

Deze praktijk met een natuurlijke uitstraling biedt zowel patiënt als medewerker een oase van rust en ruimte.

...