Artikelen en nieuws over management en personeelsbeleid.

Duizenden ondersteund dankzij oud tandengoud

Zo’n tienduizend ouders en kinderen uit drie dorpen aan de Sénégal rivier in Mali zijn, dankzij de steun van ruim driehonderd Nederlandse tandartspraktijken, tegenwoordig in staat om zich tijdens een overstroming te redden en zijn beter beschermd tegen ziektes door vervuild drinkwater.

Ivoclar Vivadent neemt start-upbedrijf over

Het in Liechtenstein gevestigde Ivoclar Vivadent gaat met de overname van het Zwitserse opstartbedrijf Kapanu AG samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve tandheelkundige toepassingen. Kapanu AG is een Zwitsers start-up en spinoff bedrijf.

Legionellabestrijding

Met Singelfiltratie introduceert Aqua D&S een oplossing tegen de aanwezigheid van legionellebacteriën in het water van de behandelunit. Singelfiltratie is een eenvoudige duurzame filtratietechniek die, zo claimt Aqua D&S, de legionellabacterie blijvend uit het drinkwater verwijdert.

De zaak V21-V60

Het deed in 2014 veel stof opwaaien, de aantijging van Zilveren Kruis dat tandartsen verrichtingen onterecht zouden hebben gedeclareerd. Niet alleen vanwege de twijfelachtigheid van deze claim, maar ook omdat de verzekeraar er de publiciteit mee zocht.

Privacy vraagt om zorgvuldigheid!

Ook in de tandheelkunde heeft het digitale tijdperk op allerlei manieren zijn intrede gedaan. Zo stuur je het laboratorium een 3D-scan en ook als je verwijst stuur je de patiëntgegevens via de digitale weg. En met dec ollega naar wie je verwijst, overleg je via Whattsapp.