Artikelen en nieuws over management en personeelsbeleid.

Tandartsassistenten willen weer cao

Tandartsassistenten willen dat er weer een cao komt. Dat blijkt uit een enquête van FNV Zorg & Welzijn. Ruim 94 procent van de ondervraagde assistenten antwoordde positief op de vraag of het van belang is dat er weer een cao komt.

Duizenden ondersteund dankzij oud tandengoud

Zo’n tienduizend ouders en kinderen uit drie dorpen aan de Sénégal rivier in Mali zijn, dankzij de steun van ruim driehonderd Nederlandse tandartspraktijken, tegenwoordig in staat om zich tijdens een overstroming te redden en zijn beter beschermd tegen ziektes door vervuild drinkwater.

Ivoclar Vivadent neemt start-upbedrijf over

Het in Liechtenstein gevestigde Ivoclar Vivadent gaat met de overname van het Zwitserse opstartbedrijf Kapanu AG samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve tandheelkundige toepassingen. Kapanu AG is een Zwitsers start-up en spinoff bedrijf.

Tanden poetsen met de Tandenpoes

Apps voor kinderen

Er komen steeds meer apps die kinderen ondersteunen bij het tandenpoetsen. “Voorheen was tandenpoetsen een worsteling, nu doet hij het zonder morren.”

Werken met hart en ziel

Bevlogen tandarts is succesvoller

Uit recent VvAA-onderzoek blijkt dat het aantal bevlogen tandartsen toeneemt. Welke factoren spelen een rol om bevlogen te raken? Jezelf in je vak kunnen ontwikkelen is in ieder geval belangrijk.

Met hart en ziel

Uit recent VvAA-onderzoek blijkt dat het aantal bevlogen tandartsen toeneemt. Energie, vitaliteit, toewijding en helemaal opgaan in je werk zijn elementen die staan voor bevlogenheid.