Artikelen en nieuws over management en personeelsbeleid.

Duizenden ondersteund dankzij oud tandengoud

Zo’n tienduizend ouders en kinderen uit drie dorpen aan de Sénégal rivier in Mali zijn, dankzij de steun van ruim driehonderd Nederlandse tandartspraktijken, tegenwoordig in staat om zich tijdens een overstroming te redden en zijn beter beschermd tegen ziektes door vervuild drinkwater.

Ivoclar Vivadent neemt start-upbedrijf over

Het in Liechtenstein gevestigde Ivoclar Vivadent gaat met de overname van het Zwitserse opstartbedrijf Kapanu AG samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve tandheelkundige toepassingen. Kapanu AG is een Zwitsers start-up en spinoff bedrijf.

Legionellabestrijding

Met Singelfiltratie introduceert Aqua D&S een oplossing tegen de aanwezigheid van legionellebacteriën in het water van de behandelunit. Singelfiltratie is een eenvoudige duurzame filtratietechniek die, zo claimt Aqua D&S, de legionellabacterie blijvend uit het drinkwater verwijdert.

Uitstraling en richtlijn van belang in keuze

Kiezen van praktijkkleding: waar let je op?
Pasvorm, kleur, materiaal, model… Er komt veel kijken bij het kiezen van praktijkkleding. Waar moet je op letten en hoe maak je de juiste keuze? “Elke medewerker moet zich fijn voelen in werkkleding.”

Hoe gaat u om met feedback?

In Nt 07/2017, p. 35 besteedden we er in de deze rubriek al aandacht aan: het functioneringsgesprek. Enkele tips zijn nooit weg, dus daarom een tweede deel.

De autopuzzel

In een van mijn eerdere columns heb ik het gevoel van de aankoop van een Toyota Prius van me af proberen te schrijven. Onder het motto dat het gezond verstand het wint van het testosteron, heb ik deze aankoop voor mezelf gerechtvaardigd.